Verzorging van konijnen

Aller eerst als men een konijn of konijnen bij een fokker koopt, laat het konijn(en)dan eerst rustig wenen aan zijn hok en omgeving en andere de personen die ze verzorgen.
Kijk dan of het dier een levenslustige indruk maakt, komt hij of zij naar voren als je de deur van het hok open doet is er door de regel niks mis mee.
ook het gebit moet normaal zijn geen lange tanden, dat noemen we olifantstanden.
ook moet het dier harde keutels hebben, geen natte neus of vuile oor ingangen hebben en hele dunne mest is helemaal uit den boze. met andere woorden het dier moet helemaal schoon en gezond zijn.

En natuurlijk moet men regelmatig de pels borstelen en kammen. zodat het losse haar weg is, dat voorkomt klitvorming in de pels.
Ook moet men de nagels knippen, dat doen wij zelf toch ook.

en regelmatig wegen zodat je kan zien of ze het gevraagde  gewicht hebben voor de show.
Ben je lid van een vereniging en ga je er mee naar tentoonstellingen zorg dan voor degelijke verzend kisten met voldoende ventilatie voor de dieren. En maak ze hand tam dat is goed voor je zelf maar ook voor de mensen die ze eventueel voor je wegbrengen naar shows in het land.

Heeft men jongen konijnen neem de tijd en zet ze veel op tafel zo worden ze hand tam en kun je ze beter behandelen met het borstelen en nagels knippen en het omdraaien van het konijn om de onderkant goed na te kunnen kijken of daar geen onregelmatig heden te zien is.
Ook voor de keurmeester is hij of zij makkelijker te beoordelen omdat het dier dat dan gewent is om op tafel te zitten en er handelingen mee worden uitgevoerd.

En als alles goed is scheelt dat weer een Predicaat.
Want als een konijn wild op de keurtafel is en zowat niet handteer baar is zal een keurmeester er gouw mee klaar zijn wat het keuren betreft.

Wil je iets weten schroom niet om Contact met mij op te nemen.

Total Page Visits: 505 - Today Page Visits: 1

Reacties zijn gesloten.