Huisvesting en Hokken

Als je witte Nieuw Zeelanders wil gaan Fokken dan moet je voor ruime hokken zorgen bijv:80x80x70cm hebben vooral als je ze op op stro wil gaan houden.
Dan is het wenselijk dat je de mesthoek regelmatig weg haalt en er een handje nieuw stro bij doet, dit ter voorkoming van gele aanslag aan de onderzijde en aan achter en voor benen van het konijn.
zelf heb ik de hokken met roosters en daar onder de mestlades wat mij betreft uitstekend bevalt, ze blijven daardoor mooi schoon over het hele lichaam en hoef ze daardoor bijna niet schoon te maken. Al heb je er altijd wel een die het voor elkaar krijgt om zich wel te bevuilen aan de onderzijde of op het lichaam.

het Jongen van de voedster:

IK zelf heb nest kastjes en laat daar de voedster in jongen, en wat mij uitstekend bevalt en dat geeft mij ook weer een voordeel dat als de jongen uit het nest kasje komen, dan lopen ze gelijk over de roosters met als gevolg dat de voetzolen dikker behaard worden zodat kale hakken praktisch is uitgesloten.

Voorbeeld:

Loop zelf maar eens vaak op blote voeten over een zachte ondergrond en je loop dan over een harde ondergrond dan zul je zere voeten en blaren oplopen. Maar daartegen loop je vaak over grind of een andere harde ondergrond dan zullen de voetzolen zich daarop aanpassen.

De Zwarte Nieuw Zeelander.

Is in principe net zo bewerkelijk als de witte al zou je dat niet zeggen, je hoeft hem of haar niet schoon te maken zou je denken, maar elk dier hoort schoon te zijn over het hele lichaam.
Maar daar zijn weer andere dingen die om de hoek kommen kijken, daarom vraagt een Zwarte Nieuw Zeelander weer om andere dingen.
bijv:Zoals witte haren die in de pels kunnen voorkomen, ik zelf haal ze er uit als het er niet te veel zijn maar er zijn fokkers die er uren en soms dagen mee bezig zijn.
En ook moet men goed opletten dat er ergens geen witte pluis zit bijvoorbeeld in de liezen of over het hele lichaam komt dat wel eens voor, je zou zeggen wat is een witte pluis nou dat zijn enkele witte haren bij elkaar dus geen witte vlek die je duidelijk ziet!!!!!.
Maar ook dit ras is een sierraat om in je hokken te hebben vooral als ze gelijkenis vertonen zoals de witte Nieuw Zeelander,zoals Type en Bouw en zeer zeker de pels.
Wij als fokkers doen onze uiterste best voor om dat voor elkaar te krijgen.

Ook belangstelling gekregen voor dit mooie ras neem gerust contact met me op en ik help je verder!!!!.

Total Page Visits: 966 - Today Page Visits: 3