Wie Ben ik

DSC04034

Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Johan van den Hatert.
IK Fok ongeveer 40 tot 50 jongen per jaar.
Ik woon in Ede Gelderland ook nog op de Mooie Veluwe.

En daar fok ik al vanaf 1977 Witte Nieuw Zeelanders, om de volgende reden: ik vind het een heel mooi en handzaam ras en natuurlijk ook om zijn fors geblokte Lichaam en zijn hagel witte Kleur.

Ik ga er mee naar Tentoonstellingen door het hele land. Daarom heb ik ook een Fokkerskaart van de KLN (kleindier liefhebbers Nederland) daarnaast breng ik ook bezoeken aan tentoonstellingen in het buitenland, voornamelijk in Duitsland. Ik bezoek daar ook Duitse fokkers, ik heb op het ogenblik  contact met Andre Fink uit Marpingen Duitsland en die al vele malen Landersmeister in Duitsland is geworden.
en met Hartmut Peters uit Gnarrenburg Duitsland. En ook met Helmut Bohne uit Nordheim Duitsland

Ik heb ook witte Nieuw Zeelanders in Duitsland gehaald en die met mijn stam gekruist met wel zeer goede resultaten. Daarnaast Fok ik ook Zwarte Nieuw Zeelanders,ik ben nu weer een aantal jaren mee bezig met het fokken van deze konijnen. En zie daar ook zeer goede resultaten van. In 2017 Ben ik getroffen door RHDv2 virus, zodat mijn hele stam in een tijd bestek 1 week allemaal dood waren. Maar gelukkig heb ik ze weer en de 1e en 2e generatie ziet er veel belovend uit, dus zo zie je maar weer de aanhouder wint altijd. Zodat ik nu weer een nieuwe stam heb opgebouwd waar ik mee verder kan.

Dit zwarte ras fok ik om de volgende reden: Ze wilden dit ras konijn uit de Konijnen standaard halen,ik zag het daarom als een uitdaging om ze op het zelfde zeer goede peil te krijgen als de Witte.

Wat op het ogenblik mij ook heel goed gelukt is, op shows in den landen.waar ik oplopende Predikaten haal.

Maar om zomaar uit de konijnen standaard te laten halen, ja dat hebben wij als Speciaal club de Ned Russen-Californian en Witte en Zwarte Nieuw Zeelander Club gelukkig weten te voorkomen.
Mede omdat ik ook in het bestuur van deze club vertegenwoordigt ben.

Ik ben ook al ruim 40 jaar lid van De E.P.V uit Ede waar ik ook verscheidende jaren in het bestuur heb gezetten, en ga ook naar het Veluws Verband ( dat zijn verschillende verenigingen op de Veluwe) Die in oktober de onderlinge strijd aan gaan wie zich Kampioen van de Veluwe mag noemen.
En ook ben ik  lid in Duitsland van de vereniging W6 Hillen-Friedewalde in Petershage waar ik heel trots op ben om daar lid te zijn. En daar Dritten Tätowiermeister te zijn zodat ik hier in Nederland de Duitse nummers in de oren kan doen.

Total Page Visits: 1794 - Today Page Visits: 3

Reacties zijn gesloten.