Verzorging van de Konijnen

Aller eerst als men een konijn of konijnen bij een fokker koopt,laat dan het konijn(en)eerst rustig wennen aan zijn hok en omgeving en aan andere personen die ze gaan verzorgen.
Dan ga je kijken of het dier een levenslustige indruk maakt, komt hij of zij naar voren als je de deur van het hok open maakt, is er door de regel niks mis mee.
Ook het gebit moet in orde zijn geen lange tanden,dat noemen ze olifantstanden ze bijvoorbeeld knippen word een lijdensweg dus nooit dit konijn kopen.
Ook moet het dier harde keutels hebben en geen natte neus of vuile oor ingangen hebben en zeer zeker geen hele dunne mest want dat is helemaal uit den boze. Met andere woorden het dier moet helemaal schoon en gezond zijn.
En natuurlijk moeten men regelmatig de pels borstelen en kammen, zodat het losse haar weg is en dat voorkomt klitvorming in de pels.
Ook moet men de nagels knippen als die te lang zijn, wij zelf doen dat tenslotte ook.
Ben je lid van een vereniging en ga je naar tentoonstellingen moet je een fokkerskaart van de landelijke bond KLN hebben.
Zorg vooral voor degelijke verzend kisten met voldoende ventilatie voor de dieren, en maak ze vooral hand tam door ze veel op een tafel of in je handen te nemen. Dat is goed voor je zelf en of voor de mensen die ze eventueel mee nemen naar een show in het land of daar buiten.

Heeft men Jonge konijnen,
Neem daar de tijd voor zet ze veel op tafel zo worden ze hand tam en zo kun je ze beter behandelen voor het borstelen en nagels knippen, en het omdraaien van het dier om de onderzijde goed na te bekijken of daar geen onregelmatig heden te zien is.
Zo ook voor de Keurmeester is zij of hij makkelijker te beoordelen omdat het dier dat gewent is om op tafel te zitten en er handelingen met het dier worden uitgevoerd.
En als dat allemaal goed is uitgevoerd scheelt dat weer een predicaat, Want als een dier onhandelbaar op de tafel is voor de keurmeester dan is is hij of zij er gouw klaar mee wat het keuren betreft.

Wil je iets weten schroom je niet en neem contact met mij op te nemen.

Total Page Visits: 878 - Today Page Visits: 5