Informatie Zwarte NieuwZeelander

INFORMATIE,

De Zwarte Nieuw Zeelander is erkent in 1981, ze waren toen al van een zeer hoog peil. In die tijd waren de bekende Fokkers Henk Verstege en Mevr. Braakheke, die de Zwarte Nieuw Zeelander toen al van een zeer hoog peil fokte, zoals type en bouw, de pels en de oren, en waren voor die tijd al van een zeer hoog gehalte waren.

Om de een of andere reden waren ze weg, Mevr. Braakheke verhuisde en waar de zwarte gebleven zijn, wij weten het niet.En van Henk Verstege weet ik het ook niet de Poelier misschien?
Er werd wel door verschillende keurmeesters gevraagd of we de zwarte Nieuw Zeelander niet uit het oog wilden verliezen, omdat ze anders helemaal weg zouden zijn. Maar helaas gebeurde dat, en vervolgens werd de konijnen standaard herzien, zodat de rassen die niet meer op tentoonstellingen aanwezig waren de laatste jaren,er maar uit gehaald moesten worden, zo werd er gedacht.

Wij als Speciale club werden ingelicht dat er wat stond te gebeuren, en wij als bestuur dachten daar anders over en zeiden tegen elkaar maar dat mag toch nooit gebeuren. En gelukkig is het ook niet gebeurd.
WE wisten van Geert Lubbers uit Varsseveld dat hij het ras in stand aan het houden was.

Mij werd gevraagd of het niks voor mij was, ik zag het eerst niet zitten, ik had namelijk ook Witte en twee rassen zag ik in eerste instantie niet zitten. Maar uiteindelijk toch maar mee begonnen, met zeer goed gevolg mag ik wel zeggen. Ik ben er nog niet maar type en bouw en oren beginnen al op een witte te lijken.

De pels, daar moet nog wel heel wat aan gebeuren, maar dat is de uitdaging om dat ook voor elkaar te krijgen. Op het ogenblik zijn we met een aantal fokkers fanatiek bezig om dat ras op een zeer hoog peil te krijgen daar waar het hoort te zijn.

Ben je door het lezen ook enthousiast geworden om ook met dit ras te fokken of heb je nog verdere vragen neem dan onmiddellijk Contact met me op.

e-mail:jvdhatert@hetnet.nl
Tel:0318-635711
Mobiel:06-27111151

Total Page Visits: 372 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *