Informatie Witte Nieuw Zeelander

INFORMATIE,

De Witte Nieuw Zeelander is in 1958 erkent in ons land. en Heeft niets te maken met een rode zeelander. Wat de naam doet vermoeden komt hij niet uit Nieuw Zeeland maar uit Californië America Daar werd hij vandaan gehaald als vleesras maar toch misschien met een nieuw Zeelands land konijn er in gekruist. Maar later werd het ras door diverze Fokkers verbetert zodat het ook een Konijn werd, die ook op tentoonstellingen te vinden was, en opgenomen werd in de Nrc-Wnc de Speciaal club, waar ik ook een bestuursfunctie vervul, zoals ook bij de EPV uit Ede.

Jan Teeuwen uit Limburg is nog eens een keer Europees kampioen geweest in de Jaren Tachtig met een Witte Nieuw zeelander. Het ras staat op een zeer hoog peil in Nederland mede dankzij de sportfokkers. Het Ras is zeer rustig en handzaam, het is een sieraad om ze in de hokken te hebben, ik fok ze namelijk vanaf 1977. Eerst in combinatie met mijn vader en nu met mijn zoon en kleindochter.

Het type is kort geblokt zowel in voorhand als achterhand, en de oren zijn dik en stevig en hebben een lengte van 10 tot 12 cm, maar 11cm is de ideale maat.
Het gewicht is van 4 Kg t/m 5Kg

Heb je nog vragen of wil je ook met dit ras beginnen te fokken neem gerust Contact met me op.

e-mail:jvdhatert@hetnet.nl
Tel:0318-635711
Mobiel:06-27111151

Total Page Visits: 766 - Today Page Visits: 1

2 reacties

 1. Hallo Johan,
  Ik ben op zoek naar fokkers van de Witte Nieuw Zeelander in Noord.Holland
  Zou je mij kunnen Helpen hiermee.Ja zeker heb ik dat gedaan ik heb hem de de ledenlijst van de Wnz Fokkers terug gemaild.
  Zodat hij fokkers kan vinden die hem verder kunnen helpen,lukt dat niet dan kan hij bij mij terecht.
  Groeten,
  Dirk Bakker

 2. Norbert Van Impe

  Johan,
  ik ben op zoek naar fokkers, liefhebbers, van de Witte Nieuw Zelander in Vlaanderen.
  Kunt gij mij helpen aan contactgegevens?
  Bestaan er nog kleinveeverenigingen in Vlaanderen?

  Groeten, Norbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *