Fokseizoen 2016

Bekijk hier Fokseizoen 2015.

Bekijk hier Fokseizoen 2014.

Bekijk hier Fokseizoen 2013.

Mijn Fokprogramma 2016 Heeft een flinke deuk opgelopen zeg maar is helemaal naar de Knoppen,de reden is het nieuwe RHDv2 Virus ik heb op 14 mei 2016 nog 7 konijnen over en ik denk zelf dat mijn hele stal er aan gaat. dus weer bij af om gek van te worden.Maar ik heb toch weer de moet opgebracht,ook mede door mijn vrouw die mij aanspoorde om toch vooral door te gaan met deze mooie hobby. Ik ga mijn nieuwe stam vanaf nu preventief elk jaar enten. En ik kan de fokkers adviseren om het ook te gaan doen, je weet niet wat je overkomt en de impact die het heeft voor jou als fokker.Is niet te omschrijven.
16 mei Zo ik denk dat we het RDHv2 virus onder controle hebben Na de eerste enting op 2 mei volgt op 30 mei een herhaling en dan hoop ik dat mijn 7 dieren die ik over heb gehouden er klaar mee zijn. Zodat ik aan het fok seizoen 2017 kan gaan denken ik heb van fokkers toezegt gekregen om nieuwe dieren op te komen halen daar ben ik ze dankbaar voor. De contacten met hun zijn inmiddels gelegd en in september gaat het voor mij beginnen om te bouwen aan een nieuwe stam.

Mijn Fok seizoen 2016 is begonnen hoop ik,3 witte voedsters gedekt en 2 zwarte gedekt ik hoop begin januari jonge konijnen te hebben.
Vandaag 04-01-2016 het eerste nestje jongen 5 stuks Witte Nieuw Zeelanders. 2 stuks overgehouden De andere drie na twee dagen dood jammer.
Vrijdag 14-01-2016 het eerste nestje Zwarte nieuw Zeelanders 3 stuks niet veel maar het begin is er.
Woensdag 16-03-2016 Twee nestjes jongen Witte Nieuw Zeelanders erbij mooi 1x 4 jongen en 1x 6 jongen.
Vrijdag 15-04-2016 nestje zwarte jongen 6 stuks ben ik erg blij mee voor bloed verversing in mijn zwarte stam.
Maar na de blijdschap over de jongen dieren. Heerst er ook bij mij teleurstelling, Ik heb het RHDv2 virus in mijn stal 15 april t/m zondag 1 mei 2016 – 29 konijnen zijn er aan dood gegaan. Al mijn eerste jonge dieren van de eerste t/m de 3e maand zijn dood, maar Maandag 2 mei entstof gehaald in Staphorst voor RHD1 en RHDv2,de overige dieren ingespoten met de entstof en tot op heden 3 mei. Geen dode dieren meer maar we zijn er nog niet helemaal het duurt ongeveer een week voor dat ze beschermt zijn. Dus dat wordt aftellen en hopen dat ze blijven leven. 30 mei de 7 konijnen die ik nog over heb de herhaling van de enting gegeven en nu afwachten hoe ze er op reageren.
Waar eindigt deze tragedie????????
14 Mei heb ik het laboratorium onderzoek ontvangen van Farm Arts te Staphorst met bericht Dat ik het RHDv2 Virus in mijn stal heb. dus tot September geen bezoeken aan konijnen fokkers en ook geen bij mij thuis.
Dus door deze toestand kon ik geen 10 konijnen leveren naar Suriname ik heb hun de naam van een collega fokker gegeven om hun verder te helpen.

16 Juni 2016 komt er weer leven in de brouwerij ik ga vandaag bij Wim Krooshof in Wezep een zwarte voedster op halen met 3 jonge van de maand Mei. ik hoop dat het pakt met mijn oude zwarte ram maar goed het begin is er en daar ben ik heel blij mee.
IK heb een goede raad aan alle konijnen fokkers Laten we massaal gaan enten zoals ze dat bij het pluimvee altijd al doen, en zo ook een ent formulier ontvangen met alle oor nummers van de dieren die geënt zijn en inleveren op een show bij het inkooien.
15 oktober is een lucky day, dan ga ik een paar witte dieren op halen bij mijn zucht vriend Torsten in Duitsland club show in Friedewalde.
en na 25 november ga ik bij collega fokker Herman Bolwiender een Ram op halen. yes als alles zo verloopt zoals ik gedacht heb ben ik volgend jaar weer helemaal terug.

Total Page Visits: 168 - Today Page Visits: 1

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.