Fokseizoen 2014

Bekijk hier Fokseizoen 2017.

Bekijk hier Fokseizoen 2016.

Bekijk hier Fokseizoen 2015.

Bekijk hier Fokseizoen 2013.

Fokseizoen 2014 is voor mij vandaag 20-01 2014 hoopvol begonnen met een nestje van 4 zwarte nieuw zeelanders,
en nog een van 4 stuks op 10-03-2014 en inmiddels zijn 2 nesjes van 4 stuks bij gekomen waarvan ik het laatste nest van 4 stuks mij zeer goed bevalt het zijn mooie geblokte diertjes dus dat geeft mij dus ook weer hoop voor de toekomst.IK zelf heb de overtuiging dat ik over enkele jaren een zwarte nieuw zeelander breng die er mag zijn.

Dit is minder leuk voor mij als fokker.
26-01-2014 mijn fokram dood door E-Cuniculi Dat kun je zien door het scheef staan van de kop op het lichaam van het konijn. en het zwaaien met de kop weven noemd men dat. En je kan daardoor ook aantasting van het zenuwstelsel en het evenwichtsorgaan krijgen maar ook het ruggemerg kan daardoor worden aangetast. Behandeling is mogelijk maar zeer intensief en kostbaar wat de dieren arts betreft.

Zo mijn fokseizoen kan ook wat de witte nieuw zeelanders betreft beginnen voor mij.
9-02-2014 naar Duitsland geweest een nieuwe fokram en twee exelente voedsters gekocht bij Torsten Weikamp uit Friedewalde. Waarvan een gedekt met zijn zeer goede Fokram dus nu afwachten wat de maand Maart brengt wat de WNZ betreft.

En hij is begonnen en hoe.!!!

Zo het eerste nestje jongen van de witte zijn er op 25-03-2014.
8 stuks van een nieuwe Duitse voedster maal de nieuwe ram.
Zo op het eerste gezicht zijn het zeer goede egale dieren van grote en van bouw.
Jammer dat ik er slechts drie stuks van heb overgehouden.IK heb contakt gezocht met Torsten en ik ben woensdag 7 mei weer naar Friedewalde geweest en heb daar een voedster met 6 jongen mee genomen zijn wel al door hem getatoeëerd maar dat vond ik niet erg, dus heb ik nu 9 witte jongen.en wie weet komen er nog een paar bij.
Jazeker ik heb er een nestje bij van 3 stuks van mijn eigen voedster x Duitse ram.

Total Page Visits: 110 - Today Page Visits: 1

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.